Loading...

Leverandører

Credo er en råvare-drevet restaurant

Du blir aldri bedre enn din dårligste ingrediens, har noen sagt. De sa det kanskje ikke helt på den måten, og det er vel kanskje ikke helt sant heller. For mye av gastronomien handler om å gjøre noe godt til noe enda bedre. Kanskje fra noe helt uventet til noe helt fantastisk. Og gjennom noe uventet, mener vi at maten vår blir mye bedre av å samarbeide med de som hele tiden dytter grenser for hva som er mulig å dyrke.

Når vi velger råvarer, velger vi de ut i fra de gårdene vi jobber med. De gårdene som jobber med naturen. Som kjemper, vinner og som feiler. At smør fra en enkelt ku smaker litt annerledes enn en annen ku, eller at gulrøtter dyrket i sandjord har en annen smak enn gulrøtter dyrket i leire. Det vet vi fordi vi kan smake det. Og at noe smaker annerledes betyr ikke vondt, selv om noe smaker vondt av og til.

Det er de vi bruker i restauranten. Ikke bare de som smaker annerledes, men alle de råvarene som har et særpreg fra akkurat det stedet de kommer fra. Leverandørene våre betyr hele verden for oss. Vi føler at du burde bli kjent med menneskene bak håndverket sitt.

Fannremsgården, Orkdal

Småkkå på historien på Fannremsgården.
Credo jobber svært tett med historiker og gårdbruker Jon Fredrik Skauge. Blant flere råvarer henter vi ukentlig nykinnet smør, fersk melk, rømme og kjøtt – alt fra gårdens sidete Trønderfe. De ulike sesongene gir råvarer som endrer smak hele tiden, til vår store begeistring.
www.reinhekla.no

Skjølberg Søndre, Svorkmo

Skjølberg Søndre er en biodynamisk kretsløpsgård som drives av Elin Östlund og Carl Erik Skjølberg. Her arbeider de med jordbrukskulturer hvor mangfold, smak, opplevelser og nysgjerrighet for naturens orden er det sentrale. Å plukke rene, ærlige grønnsaker og urter med egne hender er et høydepunkt for oss som kokker, og vi setter svært stor pris på kunnskapen som Skjølberg Søndre viser oss om agro-økologisk jordbruk.
www.skjolbergsondre.no

Andre flotte produsenter vi er heldige å jobbe med:

Grindal Ysteri http://grindalysteri.no
Klakken Eplehage i Rissa
Familien Lindegaard i Rissa http://www.fosenmat.com/produktliste/
Kvelde Mølle http://www.kveldemolle.no
Holte Gård http://www.holtegard.no
Kvittem Gård http://www.kvittem.no
Klostergården bryggeri http://www.klostergardentautra.no
Tautra klosterkrem http://www.klosterkrem-saape.com
Non Dos http://nondos.no
Meinklang http://www.meinklang.at
To Tårn Bryggeri http://www.totaarn.no
Nøst Besøksgård i Fosen og Snillet Gård på Byneset
Soppgris fra Jørgen Baumfelder i Leksdal http://www.trondersopp.no/OmGard/
Blåskjell fra Åfjord
Meierivarer fra Rørosmeieriet http://www.rorosmeieriet.no
Trøndelags beste jordskokk med Olav Hårberg fra Hasselvika.
Urfe AS med Ola Hammer Langleite, Snåsa. http://www.urfe.no/