Lokalt grogrunnlag

Jossa Journal — January 10

Jossa setter seg opp i stolen, tar en slurk kaffe og tenker på hva hun smakte i går. Det er utvilsomt det beste i Norge sier hun høyt til seg selv. Men hvor går egentlig grensene for smak, og hvem bestemmer hva som er godt og vondt, fortsetter hun mens koppen snart er tom. Med råvarer fra trøndelag, så burde man kunne lag hva som helst, men hvem avgjør hva som er best akkurat her ?

Jossa står i gangen. Hun har pakket en sekk, tatt på seg vandreskoene og ikledd seg den fineste turstasen. 

Drevet av nysgjerrighet går hun ut, låser døra, sjekker at ekstranøkkelen ligger under potta, sånn i tilfelle noen skulle trenge noe, snur seg mot huset og sier – Jeg går en tur jeg. Jeg vil finne ut hvor smak kommer fra. 

Det har med kultur å gjøre. Gamle tradisjoner og overbevisninger. Selvsagt har det med lokale grogrunnlag også. Jossa tenker mens hun vandrer mot fjorden.
Hun setter kursen østover, til et sted som har både vært Sverige og Norge.
Og det har det vært flere ganger. 

Smaken er litt annerledes der. De gjør noe litt annet. 

Jossa snur seg og ser seg over skulderen. Hun kan så vidt se gatehjørnet der huset hennes ligger.
Ingen vei tilbake nå tenker hun.

Andre artikler

Jossa på vei til Thailand & Laos

Viva Mexico

Jossa på hjemmebane

Jossa til Sverige

Jossa til Østerike