Jossa til Sverige

Jossa Journal — januar 10

Jossa ser nedover dalen. Hun har vandret i et par dager fra Trondheim. Nå har hun endelig møtt Tobias, en som er kjent i dalen.

– Jaha du, så du er ute etter den svenske smaken du, sier Tobias på slepent svensk mål.
Jossa har spurt og gravd for å finne den som lager den beste maten på denne siden av grensen.

– Så de sier det ja. Hehe. Tobias ler mens han plukker opp noe som kan virke som en vilkårlig blomst fra bakken.Han smaker og smatter.
– At jeg er den du skal snakke med ja.
Jossa smiler opprømt, og nikker. 
– Den kommer herfra. Det er i jorden alt starter, det er der alt opprinner. Så vi må bevege oss litt rundt.

De fortsetter ferden nedover, mot et forgjettet sted, mot en gård som det går flotte ord om rundt i hele verden.
– For at du skal forstå hva de gjør akkurat der, så må vi nesten spise et par ting på veien.

Tobias lister opp hva Jossa skal smake -Raggmunk med Vesterbotten, Sild med egg, poteter, rug og rødbeter , sild ost og smør, Falukorv, Flesk, rotmos, løk, Fisk med Skagensaus. 
Dette er veldig kjente smaker, men Raggmunk, det er jeg usikker på.
Han ler, mens han henter ut en potet fra sekken. Raggmunk, det er nesten det beste du kan gjøre med poteter.
Men kom nå, så spiser vi. Så får du oppskriftenen på alt, som du kan ta med deg hjem igjen.

Andre artikler

Meinklang på Jossa

Jossa til Korea

Jossa til Thailand & Laos

Jossa til Mexico

Lokalt grogrunnlag

Jossa på hjemmebane

Jossa til Østerrike