Jossa drar til Thailand

Jossa Journal — januar 3

Midt i gata i Bangkok har hun nettopp fortært den beste sjømaten hun har vært borti. Det er sterkt, salt og syrlig syrlig - Det renner i nese og øyer, det brenner på leppene.

I det åpne kjøkkenet som vender ut mot gaten lukter det av grill og frityr - Det freser og koker, På Jay Fai blir all maten laget over trekull, det wokkes på rødglødende trekull, og kokken selv står med skibriller mens hun friterer en av hennes mest ikoniske retter - En Gigantisk krabbeomelett. Den lille damen bak de store smakene jobber utrettelig over den boblende woken. 

Rett bortenfor står en annen kokk, med en fjøl på magen og fire bøtter rundt seg - En rekke mennesker har stilt seg opp i kø og ser på kokken som jobber raskt og uten stans -Hun fyller et grønt blad med reker, chilli, kokos, ingefær og lime før hun bretter bladet og rekker det til Jossa. -  Ventetiden belønnes med en smaksbombe - Hun tar en til med det samme. Miang Kham, sier de når hun spør hva hun akkurat har spist.  Miang Kham - Det skal jeg servere hjemme. 

Vi ses på Jossa 4.januar - 13.januar 

Andre artikler

Julelunsj buffet 2019

Jossa drar til Kina

Meinklang på Jossa

Jossa til Korea

Jossa til Thailand & Laos

Jossa til Mexico

Lokalt grogrunnlag

Jossa på hjemmebane

Jossa til Sverige

Jossa til Østerrike